Min bästa vän...

Dag 07 – Min bästa vän

Nu är det faktiskt så att jag inte har EN bästa vän utan jag har flera väldigt bra vänner. Jag satt och funderade häromdagen hur jag lärt känna mina närmaste vänner och jag kom på att jag inte kan säga exakt när på vissa de känns som de bara alltid funnits där.

Jag anser att jag har nära vänner, vänner och bekanta och jag tänkte inte specifiera vilka jag anser tillhöra till de olika kategorierna för jag är rätt säker på att mina närmsta vänner vet vilka de är.

Mina vänner betyder oerhört mycket för mig och jag är hemskt glad och tacksam för att jag har dem att vända mig till i gott och ont. Jag tycker också att de är skönt att de faktiskt inte är så många av mina vänner som tagit avstånd från mig nu när jag skaffat familj dock finns det vissa vänner som har gjort mig besviken och försvunnit ut i periferin men det är väl kanske livets gång.

Oavsett mina vänner är en stor viktig del av mitt liv, jag vill verkligen inte vara utan er och jag hoppas ni vet och förstår att ni betyder oerhört mycket för mig. Jag hoppas också att ni har överseende och förlåter mig för att jag inte har den tid jag haft förut, jag har inte försvunnit för gott de är bara att lille Vincent tar sin beskärda tid men ni är alltid välkomna och jag har alltid en stund över för er, så ni vet ;-)

Min dag

Dag 06 – Min dag

Ja klockan är ju inte så mycket än, bara halv tolv så min dag har inte riktigt kommit igång. Jag började morgonen med att amma Vincent och sedan somnade han om så jag låg och tittade på tv. Sedan har jag rensat lite kläder som jag köpt via tradera till Vincent så jag valde ut de jag skulle ha kvar och resten får jag väl sälja bort. Får nog vara bra med shopping till Vincent på ett tag, måste nog ta och sälja bort lite kläder han växt ur också =)

Nu har Vincent vaknat igen så de är väl blöjbyte och amning på g igen och sedan hade jag tänkt städa de ser ut som en tromb gått igenom förrådet (jag och Peter har kommit underfund med att vi bor i ett förråd de är åt helvete för litet här vi förvarar bara massa saker överallt).

Sedan får vi väl se vad dagen har att erbjuda. Kanske en prommenad? Får se om vi får nå besök eller något annat trevligt de är ju fredag så de blir säkert en trevlig kväll oavsett =)Varför man ska tänka sig för....

... innan man tatuerar sig.

-08 tatuerade jag mig för första gången (enda gången hitills också iof). Det var ett infall jag fick när jag och min bror var på Sweden Rock och vi valde att gå och tatuera oss.  Jag var inte riktigt säker på vad jag skulle göra för motiv eftersom det var ett infall, jag hade vetat i flera år att jag ville tatuera mig men inte vad jag skulle göra för något motiv för jag anser att man ska tänka igenom både en och två gånger vad man väljer när man ska sätta en permanent färgklick på kroppen men av någon dum anledningen så valde jag att göra en ogenomtänkt tatuering.

I vilket fall så bestämde jag mig för att göra en blomma och jag valde en lilja för jag tyckte de var en stor fin blomma för jag ville inte ha en liten tatuering. Jag ville sätta den på sidan av ryggen och lite framåt så den skulle gå över höften men tatueraren lyckades övertala mig att sätta den på magen ist. Jag var tveksam ifall den skulle bli ful vid en graviditet men det hävdade han inte var något problem.

Vad tycker du själv?
Bilden längst upp till vänster är när den är rätt nyligen tatuerad, nedanför när den läkt, de till höger under graviditeten och i mitten efter graviditeten.Det går bristningar igenom hela tatueringen, linjerna har töjts ut och blivit fula, konturlinjerna hat töjts olika mycket vilket gör att linjerna ser olika tjock ut. De syns ju va de är men den är ju inte snygg längre. Skulle ja fått göra om mitt val hade ja nog inte tatuerat mig på magen.

Vad är kärlek?

Dag 05 – Vad är kärlek?

Enligt uppslagsverk är kärlek
"En stark positiv känsla av ömhet och tillgivenhet"
Jag skulle även säga att det är en gemenskap som binder samman människor.
Jag är väldigt familjeinriktad och för mig är min familj något som jag prioriterar oerhört högt.
Jag kan inte tänka mig ett liv där jag åsidosätter min familj.

Men kärlek kan vara så mycket, hur förklarar man en känsla som bara uppfyller en och gör en glad och lycklig och får en att känna sig trygg? Att vakna varje morgon mellan mina grabbar är kärlek, jag är oerhört lyckligt lottad att jag har Peter och Vincent och jag älskar dem båda väldigt mycket.

Mina två hjärtanEn helt vanlig tisdag

Idag ska jag och Vincent på vår första babysång. Ska träffa några av de andra mammorna från föräldragruppen vet inte riktigt hur många vi blir men de ska bli roligt att träffa dem. Har inte träffat någon av dem sedan vi fick barn.
Har dock pratat med dem på internet för vi har en gemensam facebookgrupp så de är rätt skoj att gå in där och se hur alla har det med sina barn och läsa allas funderingar osv.

Är faktiskt rätt många jag vet som har barn och är mammaledig men ändå sitter man som ett ufo hemma.... skäms på mig. Dagarna lyckas på något sätt springa ifrån en, jag fattar inte riktigt hur de går till.. och appropå de så blir Vincent snart 2 mån....

Ja jag hänger helt enkelt inte med.Det här åt jag idag

Dag 04 – Det här åt jag idag.

Haha värdelöst att skriva de här inlägget nu så här på morgon för jag har faktiskt inte ätit något än. Jag ska däremot äta frukost och de blir väl fil och flingor.

Igår däremot så åt jag köttbullar och stuvade makaroner till middag och fil och flingor till brunch. Jag är riktigt dålig på att äta, jag hinner liksom inte med mig på något konstigt sätt. Vi ska iaf börja med matlista hemma för att få ner vårt sjukt höga matkonto så jag vet att de blir spaghetti och köttfärssås ikväll... =)


Mina föräldrar

Dag 03 – Mina föräldrar

Min mamma: Min mamma bor tillsammans med min pappa och tre katter (varav två har hon fått ärva av mig) i urskogen. Hon var 28 när jag föddes så då kan ju ju räkna ut hur gammal hon är, hon är äldre än 28 år iaf. :) Hon har fött 3 barn, jag har en äldre syster och en yngre bror. Min mamma är en timid kvinna som kanske inte alltid tar för sig som hon borde och sätter andras välfärd före sin egen. Hon har fibromyalgi och har varit sjukpensionär i några år nu.
Min pappa: Pappa är egenföretagare han har ett byggföretag och han är 5 år yngre än min mamma och min pappa har två biologiska barn vilket är min bror och jag själv även om han alltid kallar min syster för sin dotter och behandlat henne som det (vad jag vet iaf). Min pappa är tempramentsfull och har verkligen sitt baransinne kvar. Han har som sagt eget företag och han jobbar nästan jämt.

Mina föräldrar: Mina föräldrar har betytt mycket för mig och betyder mycket för mig. Jag ringer hem till mina föräldrar främst min mamma (pappa är ju ändå som sagt nästan aldrig hemma) nästan varje dag. De bor några mil ifrån mig och jag träffar dem inte så ofta och det tycker jag är hemskt tråkigt. Jag kan känna igen mig i bägge mina föräldrar, jag är tempramentsfull som min far (kanske inte lika mycket dock :P) och jag har en tendens att sätta andra före mig själv som min mamma. Jag har alltid kunnat prata med mina föräldrar om allt och vi har en nära relation. Ingen är perfekt men jag är den jag är tack vare mina föräldrar på gott och ont och jag skulle väl vilja påstå att de inte gjort ett allt för dåligt jobb?

Vincents dag

Började morgonen ca kl 5 med att stånka och låta så att mamma skulle tro att jag var vaken när jag egentligen bara låg och släppte mig lite. Stånkandet höll jag på med fram till kl 9 o jag småsnuttade väl lite någon gång men mamma fick inte sova speciellt mycket eftersom jag låg bredvid henne. Klockan nio vaknade jag dock riktigt och då åt jag och efter jag ätit så lyckades jag kräkas mig själv i ansiktet då mamma lyfte mig samtidigt som jag kräktes.
Sedan låg jag och myste med pappa en stund och då kräktes jag på hans sida av sängen.

Sedan skulle mamma och pappa äta frukost och jag blev placerad i min vibrerande babysitter och där passade jag på att skita men jag sket inte lite grand utan rejält vilket gjorde att de rann utanför blöjan så de blev bajs på babysittern, på min body och på mina strumpor. När mamma då skulle byta blöja på mig så passade jag på att pinka när hon böjde sig ner för att ta upp nya kläder åt mig så jag lyckades pinka på mammas ben, på golvet och på kläderna hon tänkte ta på mig.

Efter det gick jag och la mig de är tröttsamt att vara liten ;)

Min första kärlek

Dag 02 – Min första kärlek

Körde fast här kan jag säga för vad räknas egentligen som första kärlek? Det man upplevde då kanske man så här i efterhand ser helt annorlunda på. Sedan har man helt värdelöst minne så jag säger att min första kärlek var glass för jag älskade verkligen glass när jag var liten. Visst tycker jag fortfarande om glass men jag verkligen älskade glass när jag var liten.Presentation av mig

Dag 01 – Presentera mig själv

Sandra heter jag och jag är 25 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Ljustorp där jag är född och uppvuxen.
Jag flyttade till Timrå när jag var 20 år och har sedan blivit kvar här.
Bor i dag i en 2a i Timrå med min sambo Peter och våran son Vincent som är född i november 2010.

Jag gick estetiska programmet med inriktning musik när jag gick på gymnasiet och jag hade sång som första instrument och trummor som andra val. Efter gymnasiet har jag provat på att göra en hel del olika saker jag har jobbat inom restaurang, jobbat på dagis, jag har jobbat som handläggare på Bolagsverket, jobbat som kommunikatör på Comhem och har för tillfället en anställning på K-rauta sedan snart 3 år tillbaka jag är dock mammaledig därifrån nu. Jag har nästan jämt haft mer än 1 jobb och har även pluggat både till gymnasielärare (gick 2 år innan jag hoppade av) och till personalvetare (läste lite mer än 1 år).

Jag har två syskon en 12 år äldre syster och en 1 år yngre bror, båda bor i Timrå.

Ja de var en kort presentation av mig.

Nytt år!

Ja så har ett år gått och det var ett ganska omtumlande år. Det hände väldigt mycket både tråkigt och roligt under 2010 och det kommer verkligen vara ett minnesvärt år. Det bästa med hela året är väl att Vincent föddes så klart =)Lillhjärtat vårat, han har föresten blivit lite bättre med magen, det är nu över en vecka sedan han skrek på natten dock har han fortfarande ont i magen men han har åtminstone slutit gallskrika på natten och det är hur skönt som helst. Nu väntar jag bara på att han ska vända på sitt dygn men de kommer väl kanske ta sin tid tyvärr...

2010 i bilder
Hittade en lista, en 30 dagars utmaning som jag stal av Therese.. Tänkte de kanske kunde vara lite roligt..
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag.

Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mode, vad gillar jag?

Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Årstid som jag gillar

Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – 2010´s bästa månad?

Dag 21 – 2010´s Sämsta månad?
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Överblick på år 2010
RSS 2.0