Kamphundar

Är det bara jag som är så otroligt less på uttrycket kamphund? Kamphund är ingen ras! Blir så himla less på medias vinkling av vissa hundraser så jag skulle kunna spy. Blir också skit less på hur vanliga korkade idioter i vårat svenska samhälle ser på hundar och gör skillnad på hund och hund.

Vissa dumma idioter tror allvarligt att det är hundarnas fel att de blir aggressiva och hävdar att man ska förbjuda vissa hundraser som t ex pittbull. Som att det skulle göra någon skillnad? Tror inte folk att man kommer träna andra hundar att gå till attack isf? Lösningen borde ju vara att man måste ha licens för att ha hund, att alla som har hund genomgår en viss träning innan man får ha en hund. På så vis borde man ju kunna få bort stora delar av de icke lämpliga hundägarna.
Vissa hundar är lite mer krävande än andra hundar men då gäller det ju att kunna fostra hundarna rätt och inte träna dem till att attackera andra hundar och människor. Problemet är inte hundarna utan det är hundägarna.

Sedan förstår jag faktiskt inte att polisen inte tar ifrån kända narkomaner och alkholister deras hundar.Kan de inte ta hand om sig själv hur ska de då kunna ta hand om ett djur?


Man högg ihjäl rasande kamphund 
      <----------- det hemska med den artikeln är förutom hela den tragiska historien alla människors hemska okunniga kommentarer.

Barn och djur är oskyldiga varelser som formas av sin miljö. Ingen föds ond utan vi formar djur och unga individer till vad de blir. Vuxna människor är onda, grym,ma och korkade vilket är en livsfarlig kombination.

Tänk på det INGEN FÖDS OND OCH AGGRESSIV.



Kommentarer
Postat av: JojjeB

Det där är skitsnack! Uttrycket kamphund är störande, men inte direkt felaktigt. En hund tränad för kamp är per defination en kamphund, oavsett ras. Så varför är det fel att säga kamphundar om en hund som gått till attack? Och ja, vissa hundar är till sin natur aggresiva. Man har avlat fram speciellt aggresiva hundar genom selektering i aveln, avlat på olämpliga, i våra ögon, hundar och på så sätt fått fram en aggresiv och farlig hund. Men märk väl, inte ond. Ett djur har inte ett sådant medvetande, ingen moral och inga värderingar. Därför kan inte en hund vara ond. Men väl elak och farlig.



Men jag håller med om att alla hundar kan vara farliga i händerna på fel ägare.

2009-01-09 @ 17:38:08
URL: http://jojjeb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0