Torsdag men snart fredag

HUSET:
I huset har det inte skett så himla mycket sedan sist, det har stått lite still så att säga. Torktumlaren la av, vilket var fruktansvärt frustrerande då man har hur mycket tvätt som helst efter flytten... så när Peter var ner till Sthlm nu i veckan så köpte han en ny (begagnad) torktumlare (kondenstumlare). Vi betalde 1000:- för en Whirepool av fjolårsmodell, känns rätt okej kan jag tycka. Han köpte även hem vår nya bil, så tjusig så är supernöjd. Körde hem den förut, såååå underbar lika underbar som min underbara sambo som köpte den =) Men nu hamnade jag på ett litet sidospår. Vi ska börja med altanen i helgen är det tänkt. Så jag ska fotografera händelsen och lägga upp bilder vid tillfälle...
Vincent
Vincent blev hela 6 mån igår.. tiden går så vansinnigt fort. Och nu har lillhjärtat lärt sig sitta utan stöd. Så duktig mammas kille =) Han började med det häromdan, att kunna sitta lite längre stunder utan att tippa och idag hos farmor satt han i princip hela tiden själv på gräsmattan och tippade 2 ggr på en halvtimme eller ngt.
Vincents försök att sitta själv:


Idag var förövrigt sista gången på babysången vilket var lite tråkigt men det kör ju igång i höst igen. Så vi mammor ska väl försöka träffas lite i sommar ändå, är ju faktiskt väldigt trevligt att träffa andra som har barn i samma ålder.
Vincent och några av hans babysångsvänner:

Min favoritplats

Dag 27 – Min favoritplats

Vilken bra fråga, jag är väldigt hemmakär, borta bra men hemma bäst.
Är viktigare för mig att jag får ha mina nära o kära runt mig än specifika platser

En vanlig söndag

Är helt värdelös på de här med att blogga läste nyss en blogg som verkligen berörde mig, hon skrev egentligen bara om sitt liv men hennes språk och sätt att uttrycka sig på var otroligt vackert om än med relativt mycket vemod.
Själv blir det att man mest bara skriver hardcore fakta... "idag har detta och detta hänt" hennes blogg var verkligen utlämnande och visade hennes känslor.. fantastiskt att läsa...

HUSET:
Åter till min tråkiga blogg... Vi har börjat sakta men säkert att bo in oss här i Söråker. Känns konstigt att man helt plötsligt har ett hus med alla för och nackdelar som det för med sig. Allt är inte uppackat än och hur frustrerande det än är så är det betydligt bättre här nu än för en vecka sedan. Tyvärr tar det ju lite tid att packa upp, Vincent tar sin tid och huset behöver ju underhållas, ingen ursäkt men kanske mer en förklaring till varför de fortfarande är lite bombnedslag som råder här på Åkervägen. Idag har Peter klippt gräsmattan, om man nu vill kalla det för gräsmatta för de är mycket mossa och ganska dåligt gräs vill så om den men ska väl planera tomten först, och jag försökte hjälpa till med att röja bort allt bråte som legat på tomten. Vi har redan fyllt släpvagnen och det finns en hel del kvar att slänga. Att det kan finns så mycket skit i ett hus och på en tomt.. Till veckan ska jag försöka röja bort ris som ligger på gården, de har ju tagit mer en kryptall på gården men inte tagit bort riset. Skulle även behöva plantera, köpte två vinbärsbuskar på blomsterlandet häromdagen, bra pris var de på dem så jag köpte en rödvinbär och en svartvinbär får väl se hur de tar sig och om äckelsorkarna kan ge fan i mina buskar. Köpte även rosor billigt där så jag tänkte sätta dem i kruka i år och gräva ner dem nästa år när förhoppningsvis jag kommit underfund med hur tomten ska se ut och kanske med lite flyt så är man relativt nära färdigplanerad då, måste ju fyllas ut med jordmassor och som sagt planteras nytt gräs. Vi har som ni kanske märker valt att lägga fokus ute, vi hade tänkt börja renovera inne men man måste väl börja ute när säsongen ligger för det. Så jag ska börja kitta om och måla om fönstren och sedan ska vi måla om delar av huset (de är ju en mexitegelvilla så de är ju tack och lov inte hela huset vi måste måla om) och laga och måla garaget och bygga en altan och jag misstänker att vi inte hinner så mycket mer i sommar men vi får väl se vad sommaren bjuder på =)

Vincent

Vincent har börjat bli så himla stor, om exakt 10 dagar så blir min lilla prins 6 mån. Kan inte tänka mig att tiden har gått så himla fort men det har den bevisligen. Sa till Peter häromdagen att jag minns när han låg och sparkade mig i magen och nu ligger han i sängen och sparkar mig på låren, vilket ger mamman väldigt fina blåmärken. Han föredrar att sitta upp så ligga och rulla runt är inte hans grej, han är förövrigt inte världsbäst på det heller däremot tror jag inte han är långt borta från att sitta helt själv, storkillen. Han har börjat blivit väldigt faccinerad av sina egna fötter, ska alltid känna på dem när man ska byta blöja.

Dags att återgå till dagens bestyr.
På schemat står blöjbyte, är inte en småbarnsmammas liv intressant så säg? =P

Första dagarna i huset

I måndags så fick vi nyckeln till huset och som två ivriga illrar så tog vi vårt pick och pack och begav oss till vår lilla hydda på 230 kvadrat i Söråker. Vi har börjat packa upp alla saker så smått men det tar sin lilla tid då Vincent kräver sin beskärda tid av dagen.

Man vill bara ta tag i allt på en gång och fixa och dona men man får nog snällt låta saker ta den tid de tar.

I vilket fall så trivs vi jätte bra än så länge.
Slänger upp ett kort i morgon eller någon annan dag för jag sitter vid fel dator. Har fortfarande inget internet här så just nu använder jag Peppes mobila bb. Facebooknörden ligger helt efter i de sociala uppdateringarna.. ni kan väl slå en pling så man hänger med??


Mina rädslor

Dag 26 – Mina rädslor

Jag har många rädslor men min största rädsla är för döden. Jag har riktig dödsångest dels för att dö själv men framförallt för att nära och kära ska dö

Mellan bostäder

Idag är vi officiellt bostadslösa. Skrev papperen på lägenheten i fredags och gav tjejen nycklarna idag så vi kallade in förstärkning som hjälpte till att bar och städa, tack så mycket det var guld värt =)
Så i morgon får vi nycklarna till huset. Vi har bott hos Peters föräldrar sedan i fredags känns konstigt att vara utan hem men det är ju inte så länge till.

Känner mig väldigt förväntansfull, de tråkiga är väl att man inte kan göra allt man vill göra samtidigt men det är väl bara att ta saker pö om pö. I morgon är vi inte längre bostadslösa utan då är vi officiellt söråkare =P


RSS 2.0